top of page
IMG_1087.jpg

About

Hi my name is Astrid Verplancke (1992°). I am a Belgian illustrator based in Sint Eloois Vijve.

I work with a lot of paint, rough brushstrokes and unsharpened pencils on images that have a great emotionality.

My illustrations exude an earthy character. They are figures, heads, bodies, hands and postures that form a guideline through my work. I love scratches and dents, pure deviant beauty in shapes. I convert my poetic imagination into expressive illustrations.

I work as an illustrator, graphic designer and painter.

if you want to collaborate please contact me! 

Nominations

2019 - Push Prijs Picturale Ronse

2020 - Nominatie Boekenpauw 

2024 - Eervolle vermelding Picturale Ronse

IMG_1122-2.jpg
IMG_1569.jpg

Press

Juryverslag Boekenpauw - over Vissenkind​

Eenvoudige lijntekeningen wisselen af met harde, bijna uitgeknipte Matisseaanse silhouetten en zwierige acrylvlakken. Een overdosis aan virtuositeit in krachtige silhouetten. Toch wordt het nooit een kakofonie,
de sfeer is even boeiend als consistent. Schijnbaar moeiteloos creeërt ze met een paar potloodlijnen en vlakken een kus of omhelzing, mooier dan een filmscène. De liefde van de koningen voor hun Vissenkind spat van het papier.
​​


De Standaard der Letteren - over Onderweg

De beste kinder en jeugdboeken van dit moment!
Astrid Verplancke vat de aparte sfeer van het verhaal van Pepijn Lievens in knappe illustraties met een grote expressieve kracht.
12 mei 2024 - Onderweg


Waan en Wijs (NL)  - over Onderweg

Het boek is geïllustreerd door Astrid Verplancke. Het werk van Verplancke is expressief, prachtig van kleur en origineel. Ze brengt beweging en sfeer in haar werk door haar composities, stilering en het spelen met proporties en perspectief. Verplanckes werk past goed bij de sfeer van het verhaal en de illustraties zijn wat mij betreft stuk voor stuk beeldschone kunstwerken.


OORTUIG inteview on spotify

You can listen here.

bottom of page